Når man som iværksætter er på jagt efter et kontorfællesskab, hvorfra man kan drive sin virksomhed mod nye højder, kan den intense søgen efter de bedste kontorpladser være en omfattende og uoverskuelig proces. Fordi hvad skal man egentlig være opmærksom på, når man skal finde det mest optimale kontorlejemål til sig selv og sin virksomhed?

I denne artikel vil vi derfor komme nærmere ind på en række konkrete råd til dig, der er på jagt efter en plads i et kontorfællesskab.

Besøg kontorfællesskabet

Når man skal have nye kontorlokaler, er det altid fornuftigt at besøge stedet, inden der sættes en endelig underskrift på lejekontrakten. I dag kan man faktisk få utrolig gode rundvisninger af lokaler ved hjælp af virtuelle fremvisninger, som virkelig kan være med til at effektivisere og forsimple hele processen. Derfor kan virtuelle fremvisninger være fantastiske i det første step i relation til at sortere i mulighederne. Når man har barberet udvalget ned til et par stykker, kan man herefter tage ud og besøge og opleve stedet i egen person.

Betales der pr. kvadratmeter eller pr. person?

Noget andet, som man bør være opmærksom på, er, om lejeprisen er pr. person, eller om der skal betales pr. kvadratmeter. Har man mange medarbejdere eller planer om at eskalere og ansætte en masse i virksomheden inden for en nær fremtid, kan det hurtigt blive en dyr omgang. 

Hvilket serviceniveau er inkluderet?

Det kan variere en del hos de forskellige kontorfællesskaber, hvilke faciliteter og servicer der er inkluderet i lejen. Derfor anbefales det at gøre sig nogle tanker om, hvilke behov man har i virksomheden. Det kan for eksempel være, at der er behov for mødelokaler, reception eller rengøring.

Hvordan er beliggenheden?

Kontorfællesskabets beliggenhed kan være af afgørende betydning for både medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere. Derfor bør der tænkes over transportmulighederne til og fra arbejdspladsen.

Er der mulighed for at eskalere?

Når man begiver sig ud på et iværksættereventyr, er det oftest med forhåbninger om vækst til følge. Derfor er det også en god idé at undersøge mulighederne for at rykke ind i større lokaler i kontorfællesskabet, hvis det bliver en nødvendighed, i forbindelse med at virksomheden vokser.

Er det et branchespecifikt kontorfællesskab?

Nogle kontorfællesskaber er branchespecifikke, hvilket kan være en enormt god mulighed for at sparre, vidensdele og samarbejde med andre virksomheder. Derfor bør man undersøge, om der er branchespecifikke kontorfællesskaber i lige netop din branche.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *